KURU TEMİZLEME NEDİR?

İşlem sırasında kullanılan çözücünün ısı ile temas etmesi sonucu çözücünün buharlaşarak ürünlerden hızla uzaklaştırılması işlemine kuru temizleme denir. Bu işlemde yıkama esnasında su kesinlikle kullanılmaz.

HER LEKE ÇIKAR MI?

Bir lekenin çıkabilmesi için öncelikli olarak ne lekesi olduğunun bilinmesi ve özellikle doğal lekelerde lekenin ne zaman olduğu bilinmelidir. Müdahale edilip edilmediği de lekenin çıkıp çıkmayacağını konusunda bize fikir verir. Genellikle üzerinden çok zaman geçmemiş ve müdahale edilmemiş pek çok leke su bazlı ve yağ bazlı lekeler yapılacak doğru işlem ile çıkartılır. Burada belirleyici olan unsur ise kumaş cinsleridir.

KURU TEMİZLEME GİYSİLERİN ÇEKMESİNE NEDEN OLUR MU?

Bir ürünün çekmesi için su, mekanik hareket , ve ısı ile temas etmesi gerekir. Kuru temizleme işleminde ürünler su ile kesinlikle temas etmez. Mekanik hareket minimumdur. Isı ise sadece kurutma aşamasında kontrollü olarak sisteme verilir. Bu sebepten dolayı kuru temizleme işleminde ürünler kesinlikle çekmezler.

YIKAMA TALİMATI NEDEN ÇOK ÖNEMLİDİR?

Yıkama talimatları biz uygulayıcılar için gerçekten çok önemlidir. Bu talimatların Kılavuzluğunda ürünlere hangi temizleme işlemi uygulanacağına karar verilir. Bu sebeple üretici firmalar talimatları ürünlerin üzerine koymadan önce mutlaka test etmelidirler. Bu aynı zamanda yasal bir zorunluluktur. Temizleme talimatına uyulmasına rağmen yapılan işlem sonucunda üründe veya aksesuarlarında bir sorun oluşursa, sorumluluk gerekli testleri yapmayan üretici firmanındır.

or scan the code